REACH

Reach

ECI este gata să susțină toți producătorii care vor să se înregistreze în REACH

Situaţia la 20 iunie 2013

În noiembrie 2010, înainte de termenul limită >1,000T, REACH Copper Consortium (Consorţiul Cuprului) din cadrul ECI a reușit să înregistreze cu succes dosarul comun pentru cupru, zgură clasificată ca produs finit și cele douăsprezece produse intermediare, conform reglementărilor în vigoare.

Datorită eforturilor majore ale ECI şi experțiilor săi, membrii ai consorțiului, toți membrii au primit dosarele de înregistrare în format IUCLID şi îndrumarea pas cu pas pentru depunere. Fiecare dosar a inclus un raport de securitate chimică, care conține “utilizările identificate” și “codurile descriptor de utilizator”, recomandările pentru managementul riscurilor și propunerile de clasificare și etichetare.

Pe 28 ianuarie 2013, cu sprijinul ECI, solicitantul principal a depus o actualizare a efectelor, parte a dosarului comun de cupru, la ECHA.

ECI o să profite şi în viitor de acest site public, pentru a atrage atenţia tuturor solicitanților potenţiali ai REACH, asupra capacităților și serviciilor oferite. Cereri de înregistrare stau la dispoziţia companiilor, care după înregistrare primesc sprijin cu privire la îndeplinirea obligațiilor lor. Termenul limită 100 -1.000T a expirat la data de 31 mai 2013. Termenul limită pentru restul tonajului de 1-100T este 31 mai 2018.

Termenii și condițiile, plus taxele şi cererile de înregistrare pot fi accesate la meniul din dreapta. Rezumatele celor mai recente clasificări și etichetări sunt accesibile.

Chiar dacă asigurarea fișelor cu datele de securitate este responsabilitatea producătorilor, consorţiul ECI oferă îndrumare generală cu privire la diferitele scenarii de expunere la cupru al comunităţilor de utilizatori – click pe cupru în meniul din dreapta.

Care sunt produsele cuprinse în consorţiul ECI?

Cuprul primar și secundar (click aici pentru a vedea poziția Consorţiului cu privire la materiale recuperate), zgura din producția de cupru -vândută ca un produs final-, plus o serie de produse bine definite (intermediare), produse în timpul topirii/rafinării și al producerii semi-fabricatelor.