Iniţiative şi regulamente europene

Iniţiative şi regulamente europene

Intitutul European al Cuprului monitorizează și contribuie la agenda legislativă a UE în aspectele relevante pentru cupru. Susţinută de avocatura Eurometaux, agenda noastră politică cuprinde economie și competitivitate, inovație și sănătate, siguranța, protecția mediului și energii regenerabile.

În această secțiune, veți găsi exemple ale problemelor de politici publice, care se referă la cupru și industria cuprului, precum și pozițiile pe care ECI sprijină prin intermediul rețelei sale din Bruxelles.

În 2012, Organizația Maritimă Internațională (IMO) a adoptat noi orientări pentru dezvoltarea mai multor evaluări sistematice ale pericolelor, pentru mărfurile solide în vrac. ECI a condus un proiect, ca să ajute industria globală al cuprului (producători, comercianți și clienți) să îndeplinească aceste obligații în temeiul MARPOL anexa V, (proiect destinat prevenirii poluării mediului marin), iar în al doilea rând, -sub Codul Internațional Maritim pentru Mărfuri Solide în Vrac (IMSBC)-, să asigure transportul mărfurilor solide în vrac în siguranță.

De la începutul anului 2008, ECI a oferit îndrumare și servicii de secretariat pentru Consorțiul de Cupru REACH, o afacere independentă, deschisă tuturor care doresc să se înregistreze. Obiectivul său este de a eficientiza la maximum eforturile membrilor săi pentru îndeplinirea obligațiilor.