Istorie

Istorie

Cuprul a fost un material esenţial pentru omenire din timpuri străvechi. De fapt una dintre cele mai mari „epoci” ale omenirii este denumită după un aliaj al cuprului: bronzul.

Cuprul a fost primul metal folosit în cantitate nedeterminată de către om. Cei mai vechi meşteri care au lucrat cu cuprul, au constatat curând că este ușor de format în foi cu ciocanul și foile la rândul lor lucrate la alte forme care au devenit tot mai complexe cu cât priceperea lor creştea.

După apariţia bronzului, o gamă largă de piese turnate au devenit accesibile. Multe dintre ilustrațiile de pe această pagină web servesc la demonstrarea progresului omului ca meşter în prelucrarea metalului, culminând în moștenirea neprețuită a meșteșugarilor renascentişti. Dar cuprul și principalele sale aliaje, bronzul şi alama, au fost întotdeauna mai mult decât un mijloc pentru înfrumusețare decorativă.

Deși fierul a devenit metalul de bază în fiecare civilizație occidentală, începând cu cea romană însăşi, cuprul şi aliajele sale au fost folosite atunci când a fost nevoie de o combinație de rezistență și durabilitate. Capacitatea de a rezista la coroziune a asigurat ca  aceste metale: cuprul, bronzul şi alama să rămână atât materiale funcționale, cât și decorative în timpul Evului Mediu și de-a lungul secolelor, prin Revoluția Industrială și până în prezent.

L del T copper 2012

Click here for larger version