Senzori de mişcare în locuinţă

Senzori de mişcare în locuinţă

Suntem cu toții familiarizați cu senzorii de mișcare din spatele unei case, care activează iluminatul terasei sau grădinii, când ieşim seara afară. Uneori este un dispozitiv separat atașat la perete. În alte cazuri, senzorul de mișcare este integrat într-un dispozitiv de iluminat. Este mai puțin comună utilizarea senzorilor de mișcare, în interiorul casei.

Senzori de mişcare pentru uz interior

În general, dispozitivele de interior sunt înglobate în perete și amplasate la înălțimea întrerupătoarelor. Dacă cineva trece în raza de detectare, senzorii aprind lumina. Nu mai riscaţi să vă loviţi de un perete, o ușă sau un dulap cu mâinile pline de copii, ghiozdane, alimente sau saci de gunoi.

Acești senzori oferă o măsură reală de siguranță și confort. În plus, ele pot stinge automat luminile după o perioadă predefinită. În consecință, luminile nu mai rămân aprinse inutil, economisind energie și bani.

Unde sunt instalate?

În general, senzorii de mișcare se află în zonele de trecere, cum ar fi intrarea, scările și holurile, sau în garaj. Ele funcționează numai atunci când detectează mișcare. Din acest motiv, nu este recomandabil să fie utilizate în baie sau toaletă, deoarece mişcările sunt adesea prea mici pentru a reactiva continuu senzorul după ce perioada predefinită a trecut. Nu este convenabil sau confortabil să daţi din mâini ca să activaţi din nou senzorul.

Este importantă alegerea locului senzorului de mișcare în cameră. Cea mai bună poziţie este la 90° față de direcția principală de trecere. Când este îndreptat în direcția de deplasare, senzorul are nevoie de mai mult timp pentru detectarea mișcării. Unghiul de detectare este de asemenea important. În cele mai multe cazuri, este cel mai bine alegerea unei raze de detectare de 180°.