O bucătărie mai flexibilă

O bucătărie mai flexibilă

Vă doriţi o bucătărie nouă. După ani de serviciu loial, bucătăria veche cade victima nevoii de schimbare, vă doriţi alte forme, materiale și funcții mai moderne. Toată lumea este fericită, dar din păcate, această stare nu durează mult…

Numai după ce bucătăria veche este demolată, iar aparatele şi instalaţiile din ea au intrat în etapa de reciclare, iese la iveală că racordurile pentru noua bucătărie nu sunt la locul potrivit și nu sunt suficiente cabluri pentru tabloul de distribuție. Aţi dorit şi un nou aragaz electric, precum și un cuptor cu aburi. Cu alte cuvinte, vă aflați în necaz. Problema poate fi rezolvată numai prin adăugarea de cabluri noi. Acest lucru înseamnă că aceste cabluri, din păcate, va trebui să treacă prin alte camere, care vor fi şi ele afectate.

Un concept mai bun

Există un concept mai bun pentru bucătării, destinat construcţiilor noi sau renovărilor minuţioase. Acest concept adaugă mai multă flexibilitate la instalarea bucătăriei, precum și evitarea problemelor enumerate mai sus, care apar la reorganizarea unei bucătării.

Cel mai simplu mod de a realiza acest lucru este prin echiparea bucătăriei cu propriul tablou secundar. Acesta poate fi întrodus într-unul din dulapuri. Tabloul electric din bucătărie este apoi conectat cu tabloul principal, cu un sistem multi-cablu. Secțiunea cablurilor depinde de numărul de aparate care urmează a fie conectate. Nu toate cablurile vor fi utilizate imediat. Acestea pot fi utilizate mai târziu, când trebuie conectate şi alte aparate. Lăsați locuri de rezervă în tabloul secundar pentru a anticipa viitoarele extinderi.

Limitarea lucrărilor de renovare la bucătărie

Abordarea descrisă mai sus vă permite să limitaţi lucrările de renovare necesare la bucătărie. Cablurile destinate diverselor aparate și prize de perete – nu uitaţi iluminatul – sunt acum conectate la tabloul secundar de distribuție, în loc de tabloul principal, care este mult mai dificil de accesat. Odată ce bucătăria veche este dezasamblată, putem face ce vrem. Trăiască noua noastră bucătărie!