Nu uitaţi magazia din grădină!

Nu uitaţi magazia din grădină!

Este destul de enervant, când avem nevoie de ceva, sau trebuie să punem la loc ceva în magazia din grădină noaptea, când este întuneric. Putem lua cu noi o lanternă, dar atunci avem doar o mână liberă. Încărcarea acumulatoarelor (ale unor dispozitive fără fir) ne cauzează problemă, dacă nu avem nicio sursă de energie în magazia din curte. Cu alte cuvinte, o magazie dotată cu energie electrică este mult mai la îndemână, decât una fără. Vă arătăm magazia din grădină, proiectată corect.

Cablul de alimentare

Înainte de de toate, aveți nevoie de un cablu de alimentare între tabloul din locuinţă și magazie. În cele mai multe cazuri, acest cablu este îngropat în pământ. Instalatorul dvs. vă poate informa despre adâncimea minimă necesară pentru cabluri, din regiunea sau ţara dvs. În Belgia, aceasta este de 60 cm, ceea ce înseamnă că trebuie săpat un șanț destul de adânc. Prin urmare, este mai bine să amplasaţi cablul, înainte de amenajarea grădinii. Pentru a preveni accidentele din viitor -când săpaţi în grădină-, este recomandabil să acoperiţi cablul cu gresie din plastic sau cu cărămizi.

Diametrul cablului depinde de felul activităţilor, pe care doriţi să le desfăşuraţi în magazia din grădină (adică tensiunea de care aveți nevoie) și de lungimea cablului. Amintiți-vă, cu cât este mai lung cablul, cu atât este mai mare căderea de tensiune. În anumite cazuri, este recomandată utilizarea unui cablu cu diametru mai mare.

Panoul de distribuţie

Cablul trebuie conectat în magazia din grădină, la întrerupătorul principal -într-un tablou cu protecţie la mediu umed. Este nevoie de suficient spaţiu în tablou, pentru contactul de protecţie şi pentru câteva siguranţe automate. Dimensiunea tabloului, depinde de tipul dispozitivelor și uneltelor electrice, pe care doriţi să le utilizaţi în magazie și în jurul magaziei din grădină.

Corpuri de iluminat şi prize

Pentru o magazie mică din grădină, -magazie utilizată doar pentru depozitarea uneltelor de grădină, un corp de iluminat cu protecţie la mediu umed şi o priză rezistentă la apă sunt suficiente. Aceasta din urmă poate fi folosită şi pentru o maşină de tuns iarba -acționată electric- sau pentru tunderea gardului viu.

În cazul în care magazia este mai mare şi este utilizată şi pentru activităţi de bricolaj, se recomandă instalarea unui corp de iluminat principal și a unei lămpi separate, pentru banca de lucru. Numărul prizelor depinde de numărul uneltelor sau utilajelor, pe care doriţi să le utilizați. Vă place să ascultaţi radioul în timp ce lucrați? Asigurați-vă, că aveți o priză şi pentru asta.

Întrerupătoare

Fiecare corp de iluminat are nevoie de un întrerupător, cu protecţie la mediu umed. Pentru prizele de pe banca de lucru, cea mai bună alegere este un întrerupător cu o lumină de avertizare. Astfel, când părăsiţi magazia şi apăsaţi acest întrerupător, puteți fi sigur, că toate mașinile și uneltele sunt deconectate în condiții de siguranță.

Internet în magazia din grădină

Când bricolaţi, sau grădinăriţi, poate doriți să accesaţi unele informaţii sau doriţi să aflaţi timpul de plantare al anumitor plante sau culturi, când înfloresc, sau când trebuie recoltate. Sunt şanse mari, ca reţeaua WiFi din locuinţă să nu ajungă până la magazia din grădină. Este recomandată o conexiune prin cablu, cu un punct de conexiune la date pentru magazia din grădină.