Locuinţa dvs. pare ocupată şi atunci, când nu sunteţi acasă?

Locuinţa dvs. pare ocupată şi atunci, când nu sunteţi acasă?

Prevenirea spargerilor în locuinţe devine din ce în ce mai importantă. Mai ales acum, când numărul acestui tip de infracțiune este în creștere în Europa (conform Eurostat). Instalarea unui sistem de alarmă în locuinţă este întotdeauna o idee bună. Cu toate acestea, are un dezavantaj: intră în funcțiune doar atunci când cineva încearcă să pătrundă în locuinţă. În acest caz, răul s-a întâmplat deja. Dacă doriți să preveniţi, ca persoane cu intenţii rele să vă umble la uşi și ferestre, aveți nevoie de simularea prezenței dvs. Puteţi obţine acest efect în diferite moduri.

Lăsaţi locuinţa să trăiască

Vreţi să mergeţi la un film, să faceţi o excursie în oraș în week-end, sau să mergeţi în vacanţă pentru câteva săptămâni? Este recomandabil să lăsați, ca lumea să creadă că locuinţa este ocupată. Simularea prezenței poate preveni un jaf, presupunând că o spargere decurge mai ușor și mai netulburat într-o locuinţă, în care nimeni nu este acasă. Dacă locuinţa este echipată cu sistem de simulare a prezenței și altele nu sunt, hoţul nu va ezita să aleagă o altă casă în care să intre.

Calea uşoară

Cel mai simplu mod de a simula prezența, este prin conectarea unei lumini sau al unui corp de iluminat mobil la un cronometru. În cele mai multe cazuri, doar o lumină va fi aprinsă și stinsă la aceaşi oră, în fiecare seară și dimineață. Cineva care vă pândeşte casa timp de mai multe zile, însă îşi va da seama rapid că un timer este în funcţiune.

Posibilităţi complexe cu sistemul integrat în locuinţă (IHS)

IHS oferă o varietate de funcții cu timer, acțiuni care pot fi executate la un anumit moment al zilei sau noaptea. Aceste funcții cu timer, pot fi utilizate pentru o serie de simulări și nu se limitează numai la aprinderea luminilor. Jaluzelele și obloanele pot fi la fel trase de acest sistem. În plus, pot fi aprinse căi de iluminare în timpul nopții, simulând ca și cum cineva ar porni luminile din dormitor, urmat de luminile din hol și baie. După puţin timp, luminile sunt stinse în ordine inversă.

Pornirea televizorului la anumite ore din zi, va duce la emanarea sentimentul că cineva este acasă. Desigur, obloanele nu trebuie închise total în acest caz. Spațiile dintre lamelele inferioare trebuie lăsate deschise, ca luminile televizorului să fie vizibile din afara casei. Mai mult, este normal pornirea muzicii cu volum tare din când în când, atâta timp cât aceasta nu deranjează vecinii.

În orice caz, asigurați-vă că acțiunile de simulare a prezenței să înceapă la momente diferite în fiecare zi. Amintiți-vă, nu mergeţi la culcare sau porniţi televizorul exact în același timp în fiecare zi.

O simulare şi mai realistă

Anumite sisteme IHS înregistrează acțiunile dvs. Acțiuni, cum ar fi apăsarea unui buton sau trecerea pe lângă un senzor de mișcare, sunt salvate în memoria sistemului, împreună cu ora acţiunii. Când simulatorul de prezență este conectat la astfel de sisteme, IHS-ul va executa în mod automat acțiunile familiei dvs., -înregistrate cu câteva săptămâni în urmă-, creând o simulare foarte realistă a prezenței. Desigur, puteți exclude anumite acțiuni din simulare. De exemplu, încălzirea nu trebuie pornită (ca temperatura să ajungă la nivelul de confort pre-definit), atunci când nu sunteţi acasă, ușa de garaj nu trebuie deschisă sau închisă, și puteți alege care lumini să nu fie incluse în simulare.

Un buton pentru simularea prezenţei?

Simularea prezenței poate fi activată doar prin apăsarea butonului corespunzător. Totuşi, nu ar fi mai la îndemână activarea automată a simulării prezenței, după ce ați apăsat butonul all-off (totul oprit) la intrarea în garaj sau în casă? Totul este oprit în interiorul casei, cu excepția simulării prezenţei, care este activată. Dacă aveți un sistem de alarmă, pornirea acestuia poate declanșa simularea. Simularea se oprește automat, când sistemul de alarmă este dezactivat.