Încărcarea dispozitivelor mobile din perete

Încărcarea dispozitivelor mobile din perete

Vremea casetofoanelor portabile a trecut de mult. Astăzi, totul se rezolvă de pe dispozitive mobile, ca telefonul mobil, aparatul de fotografiat digital, GPS-ul, MP3-ul, laptopul, tabletul. Aproape în toate cazurile, aceste dispozitive au o baterie reîncărcabilă, încorporată, care trebuie încărcată în mod regulat. Care ar fi soluţia ideală?

Dezavantajul încărcătoarelor tradiţionale

Până de curând, fiecare dispozitiv avea un încărcător. Conectarea la unitate era aproape garantată, să fie specifică unui anumit dispozitiv. De exemplu, încărcătorul pentru telefonul nostru mobil, nu se potrivea cu cel al telefonului fiicei, pentru că era un alt model sau o altă marcă. Evident, un tip de încărcător nu poate fi utilizat la un alt tip de aparat, cum ar fi un MP3 player. Cu alte cuvinte: apelurile telefonice sau ascultarea muzicii era imposibilă, dacă plecam de acasă fără încărcătorul adecvat.

Încărcarea dispozitivelor mobile prin USB

Comunitatea Europeană obligă acum producătorii de dispozitive mobile, ca produsele lor să aibă o conexiune universală pentru încărcătoare. Producătorii au optat pentru conexiunea USB tip A. Un nou dispozitiv mobil, probabil, încă are un încărcător, dar pachetul cu siguranţă va include şi un cablu cu USB universal la un capăt. Acest lucru vă permite, să încărcați dispozitivele mobile folosind o conexiune USB -fără utilizarea unor încărcătoare diferite. Ca urmare, confortul utilizatorului a crescut. Toate acestea fiind valabile doar atunci, dacă nu trebuie să porniţi calculatorul mai întâi. Cu toate acestea, există o soluție.

Încărcare prin USB de la perete

Majoritatea producătorilor de întrerupătoare au acum o mufă USB pentru perete în portofoliul lor. Dispozitivul este înglobat în perete, la fel ca o priză normală. Este nevoie doar de alimentare 230V. Cele mai multe module cu USB au două porturi USB în partea din față, fiecare asigurând 5 V tensiune de CC (5 V DC) pentru încărcarea dispozitivelor mobile. Astfel, devine posibilă încărcarea a două dispozitive în același timp. În mod normal, acest lucru ar necesita două prize separate.

Pentru a fi foarte clar, astfel de mufe USB oferă doar curent; ele nu pot fi utilizate pentru transferul de date.

Anumiţi producători oferă şi o combinație între o priză tradițională de perete de 230V și un punct de încărcare USB, care se potrivește frumos într-o cutie standard înglobată.

Unde doriţi s-o utilizaţi?

Imaginați-vă confortul oferit de multiple mufe USB, oriunde aţi avea nevoie de ele. De exemplu, în camera de zi, în cea de studiu, în bucătărie, în dormitor, pentru a pomeni doar câteva locuri. Este simplu înlocuirea unei prize tradiționale existente, cu una dotată cu mufă USB pentru perete, sau cu o priză combinată de 230V cu USB. Cu alte cuvinte, încărcătoarele individuale sunt istorie. Puneţi încărcătorul în perete.