E cineva la uşă

E cineva la uşă

Sunteţi tipul de persoană, care lasă totul din mână, când aude că sună soneria? Vă grăbiţi la ușă și o deschideți, fără să știţi cine este acolo, doar ca să vedeţi, că cineva urcă în mașină și pleacă.

A ajunge prea târziu la uşă este ceva comun, dacă aveţi o sonerie tradițională. Când sunteţi mai în vârstă și nu puteţi să vă grăbiţi la uşă, este mult mai confortabil și mult mai sigură înlocuirea sistemului simplu, cu o instalație mai îmbunătățită. Să ne uităm la posibilități.

Dezavantajele soneriei tradiţionale

Soneria simplă din locuinţe are dezavantajele ei:

  • Nu știţi niciodată cine este la ușă, înainte s-o deschideţi. Mai ales seara sau noaptea, acest lucru crește riscul întâlnirii unor musafiri nepoftiţi -sau periculoşi.
  • Poate că soneria de la intrare nu se aude în fiecare cameră a locuinţei, sau în grădină, ceea ce vă face să pierdeți unii vizitatori.
  • Când sună soneria, trebuie să vă grăbiţi la ușă. În caz contrar, vizitatorul ar putea crede că nu sunteţi acasă și pleacă. Aceasta poate fi o problemă la bătrâneţe, sau în cazul unei limitări fizice, care încetinește mişcarea.
  • Când zaceţi bolnav în pat, nu puteţi deschide uşa doctorului, asistentei, membrilor familiei, etc.

Alte posibilităţi

În loc să instalaţi o sonerie la uşă, puteţi opta pentru interfon. Există două tipuri: sistemul audio sau cel video. În forma lor cea mai simplă, sistemele audio constau dintr-o sonerie la ușa de intrare, un difuzor și un microfon. In interiorul casei, unul sau mai multe dispozitive sunt instalate pentru a răspunde la apel.

Pentru sistemele video, instalaţia din afara locuinţei constă dintr-o cameră și o lumină de noapte. Dispozitivele interioare sunt echipate cu un ecran care arată persoana de la ușă. Ambele sisteme oferă posibilitatea de a deschide ușa de intrare de la distanță. Aceasta din urmă este la îndemână mai ales atunci, când la ușă se află cineva de încredere. În orice caz, nu trebuie să deschideți mai întâi ușa, ca să vedeţi cine e acolo și să decideţi, dacă-l invitaţi înăuntru pe vizitator sau nu, sau să vorbiţi cu persoana de la ușă.

Mai mult confort

Puteți conecta soneria la telefonul din locuinţă. În cazul unui sistem audio, fiecare telefon poate fi folosit pentru a răspunde la un apel telefonic, precum și la un apel de la ușă. Puteți chiar să setați un ton de apel separat pentru apelul de la uşă. Anumite telefoane pot fi deconectate (de exemplu, cel din camera copiilor), pentru eventualitatea că sună cineva la ușă pe timp de noapte. Sistemele video pot fi conectate la fel, la reţeaua de telefonie din casă. Puteți instala telefoane cu un ecran mic, la anumite locații și să utilizaţi telefoane fără ecran în alte locuri.

Când nu există reţea de telefonie, ca o posibilitate distinctă, funcționalitatea poate fi extinsă la un telefon mobil sau smartphone. Chiar dacă vă bucuraţi de o zi însorită în grădină, sau vă aflaţi la locul de muncă, puteți vorbi cu orice vizitator, care este la ușa dvs. Vizitatorul va crede că sunteţi acasă, în timp ce dvs. vă puteţi afla oriunde. Puteți să spuneți curierului să lase la vecin pachetul comandat de dvs. pe internet. În timpul vacanțelor puteți lăsa o persoană de încredere -să vă ude plantele și să aibă grijă de pisică. Nu mai trebuie să daţi menajerei o cheie, care s-ar putea pierde sau să ajungă accidental în mâini greșite.