Marină

Marină

Aliajele cupru-nichel sunt utilizate pentru sisteme marine, unități de desalinizare și protejarea structurilor marine.

Cuprul, cel mai nobil dintre metalele de uz comun, prezintă o excelentă rezistență la coroziune în atmosferă și în apa proaspătă. În apa mării, aliajele cupru-nichel au o rezistență superioară la coroziune, împreună cu proprietatea anti-vegetativă remarcabilă.

S-a descoperit că placajul din cupru al corăbiilor de război cu carenă de lemn, -tehnologie introdusă de Marina Regală în secolul al 18-lea pentru a preveni deteriorarea lemnului de către insecte și viermi, cum ar fi viermele Teredo-, previne formarea depunerilor biologice (plante şi moluște). Acest lucru a însemnat că aceste corăbii puteau rămâne pe mare pentru perioade lungi de timp, fără să fie curățate. Tacticile reuşite prin blocadă ale lui Nelson, și apoi victoria lui la Trafalgar, s-a datorat parțial vitezei mai mari al corăbiilor sale cu carena curată.

Alierea cu nichel al cuprului îmbunătățește rezistența și durabilitatea, precum şi rezistența la coroziune și eroziune în apele naturale, inclusiv apa mării și apa tratată. Aliajele au şi o excelentă rezistență la fisurări cauzate de suprasolicitare şi oboseală. Rezistenţa la formarea de macro-vegetaţie este un avantaj mare, ceea ce oferă un material ideal pentru utilizarea în medii marine și în apă sărată, pentru transportul maritim comercial şi pentru uzine de desalinizare, pentru echipamentele schimbătoarelor de căldură, conductele hidraulice şi marine, platformele petroliere, cuștile de piscicultură, deflectoarele de admisie pentru apa mării, sursele regenerabile de energie marine, carenele bărcilor şi navelor, etc.

Această pagină web prezintă în detaliu aliajele cupru-nichel cu informaţii care permit practici adecvate în design, fabricare şi diferite aplicaţii.