Design interior

Design interior

Cuprul oferă designerilor o multitudine de calități mecanice și estetice care l-au transformat într-un material de design și inovație pentru secole.

Posibilităţi nelimitate

Cuprul este un material excelent pentru realizarea unor obiecte, deoarece oferă posibilități nelimitate de prelucrare, fie în stare pură sau prin intermediul aliajelor sale, cum ar fi alama şi bronzul. Foarte maleabil, ductil și durabil, are un aspect cromatic atrăgător, datorită paletei largi de culori, de la roşu la maro, verde şi auriu, este un metal unic prin culoare.

Identitatea puternică și tradiția multi-milenară se adaugă potențialului estetic și tehnic; astfel arhitecții și designerii contemporani îl favorizează, creând obiecte avant-garde.

În plus, cuprul este în mod natural antibacterian, 100% reciclabil şi extrem de durabil, astfel utilizarea sa îndeplinește în totalitate cerințele de eco-compatibilitate, un aspect esențial în zilele noastre la alegerea materialelor ecologice și sănătoase.

Mese, decoraţiuni, scaune, rame, lămpi, mânere, radiatoare de perete, perdele, farfurii, robinete, radiatoare, vase și componente de bucătărie, frumusețea cuprului este exploatată prin mai multe elemente de mobilier prezente deja în căminele noastre.

Concursul „Căminul nostru şi cuprul”

Cuprul se bucură de atenția sporită al designerilor, decoratorilor și arhitecților: Concursurile „Căminul nostru şi cuprul „, și expozițiile „Viaţa cu cuprul” sunt evenimente care dovedesc orientarea designerilor către cupru. Există şi o altă sursă de informaţii utile despre rolul cuprului în designul interior – site-ul www.copperindesign.org, creat să prezinte materiale, designeri, aplicații și evenimente concentrate pe metalul roșu.