Artă

Artă

Versatil, maleabil şi frumos: cuprul a inspirat artiştii de secole.

Datorită frumuseții pentru care poate fi recunoscut instantaneu și versatilităţii extraordinare, cuprul a fost o sursă de inspirație și ajutor pentru artiști de secole.

Cu o paletă de culori care se schimbă în mod natural cu trecerea timpului, când este expus condiţiilor meteorologice (de la forma strălucitoare nouă, prin marouri bogate la patina vie verde al cuprului secular), schimbarea culorii cuprului poate fi oprită și nuanța dorită poate fi menținută prin anumite tehnologii sau tehnici de tratare. Efecte de curcubeu și o gamă largă de texturi pot fi realizate cu aplicarea diferitelor rețete chimice.

Aliat cu alte metale, cuprul formează mai multe materii prime pentru lumea artei, cum ar fi bronzul şi alama. O varietate de resurse sunt disponibile pentru a inspira artiștii, ajutându-i în obţinerea formei şi culorii dorite.

Întrebări frecvente

Ce gamă de culori poate fi realizată la o piesă turnată din bronz?

Cu tratament chimic, orice culoare dorită poate fi obținută. Trebuie consultate companii specializate pentru identificarea produsului corect pentru un anumit proiect.

Ce tip de bronz se utilizează la lucrările moderne de artă?

Bronzul a fost utilizat de secole pentru realizarea statuilor și este în continuare alegerea optimă pentru lucrările de artă moderne şi mai importante. Aliajele cele mai utilizate pentru astfel de obiecte sunt aliajele speciale ca CC492K și CC491K.

Cum pot fi protejate împotriva coroziunii obiectele de artă din bronz amplasate în aer liber?

Prin utilizarea unor lacuri ori materiale de lustruire cu ceară, sau ambele.

Această pagină web este dedicată artei şi designului de înaltă calitate ale obiectelor din cupru şi alejele sale. Oferă inspiraţie celor care doresc să lucreze cu metalul roşu.