Arhitectură

Arhitectură

Cuprul contribuie la industria construcțiilor prin sustenabilitate, ceea ce îi inspiră pe arhitecți.

Buildings covered with copper can be admired for decades and even centuries.

Clădirile învelite în cupru pot fi admirate decenii sau chiar secole.

Există multe exemple de clădiri istorice, palate și biserici peste tot în Europa, cu acoperișuri și jgheaburi de cupru verzi, dovedind atât frumuseţea cât şi durabilitatea cuprului.

Arhitectura contemporană beneficiază de asemenea de cupru, care completează materialele utilizate frecvent, cum ar fi cărămida, lemnul, piatra și sticla și poate fi utilizat pentru clădiri construite în stil tradițional sau modern. În plus, cuprul îndeplinește cerințe importante ale unor proiecte complexe, care necesită materiale reciclabile și sustenabile. În cadrul legislaţiei existente, producția și utilizarea produselor de cupru oferă în general garanții mediului și cetățenilor din Europa, unde aproximativ 45% din cererea de cupru este îndeplinită prin utilizarea resurselor reciclate.

Cuprul este un material frumos: nici un alt metal, cu excepția aurului, nu are o culoare asemănătoare; când este expus condiţiilor atmosferice roșul lucios devine maro și apoi progresează la patina verde distinctivă. Industria este acum capabilă să ofere plăci pre-oxidate și pre-patinate pentru arhitecți, care apreciază disponibilitatea de forme (plăci solide și benzi, plăci perforate, plase etc), precum și capacitatea lor de a fi ușor formate.

Aliajele de cupru au intrat în arhitectura modernă în ultimele câteva decenii; bronzul, alama și cuprul-aluminiu sunt tot mai mult utilizate pentru clădiri, în special pentru fațade, datorită aspectului atrăgător și durata lungă de viață.

Cuprul și aliajele de cupru înseamnă performanţă, durabilitate (peste 100 ani), o gamă largă de culori, forme şi texturi, toate într-un material natural, 100% reciclabil.

Întrebări frecvente

Care este unghiul minim de montaj la acoperișul tradițional din cupru?

Un grad în cazul instalării cu falţ tradiţional.

Ce fel de finisaje sunt disponibile din cupru?

Cupru lucios, cupru pre-oxidat, cupru pre-patinat, sau cupru post-patinat.

Pot fi utilizate aliajele de cupru în arhitectură?

Da, aliajele din alamă şi bronz sunt disponibile.

Rolul metalului roșu în arhitectura modernă este evidențiat de Copper Concept, site-ul care prezintă clădirile cele mai interesante și frumoase, cu acoperişuri, placaje sau fațade din cupru sau aliaje de cupru. Puteţi vizita pagina ca să Vă inspire, să vedeţi tot potenţialul cuprului și să admiraţi abilitatea arhitecţilor care îl folosesc.