Aerul condiţionat

Aerul condiţionat

Ţeava de cupru este economică şi ecologică

Piața sistemelor de aer condiționat și de refrigerare este în creștere şi utilizează din ce în ce mai mult cupru.

Țevile de cupru sunt folosite de mai mulți ani în toate tipurile de schimbătoare de căldură. Răspunzând nevoilor pieței și obiectivelor de reglementare, gândirea inovatoare din industria cuprului a reconfigurat schimbătorul de căldură tradițional într-un element ecologic, economic şi eficient dpdv al utilizării resurselor.

Ţevile de cupru cu diametre reduse conțin toate avantajele cuprului, în special la aplicațiile de spirale, care sunt mai compacte şi mai eficiente, în cazul schimbătoarelor de căldură, reducând costurile sistemelor performante de aer condiționat și de refrigerare.

Datorită procedeelor economice de fabricație ale cuprului și tehnicilor de asamblare familiare, producătorii realizează deja produse de aer condiţionat şi de refrigerare pentru uz comercial și rezidențial, bazându-se pe tehnologia cu ţevi de cupru de diametre reduse cu microcaneluri.

Avantaje:

  • Fabricaţie şi asamblare economică
  • Dimensiune şi greutate mai reduse, mai puţine costuri
  • Coeficiente mai mari de transfer termic
  • Potrivite pentru agenţi refrigeranţi noi
  • Necesită mai puţin agent refrigerant
  • Reducerea costurilor totale ale unui sistem.

Întrebări frecvente

Care sunt avantajele ţevilor de cupru în sistemele de aer condiționat?

Eficienţa energetică: se reduc diametrele instalaţiilor, iar ţevile de cupru livrate în colaci reprezintă o metodă economică pentru eficientizarea energetică a produselor de aer condiționat și răcire.

Consum mai redus de materiale: reducerea diametrelor ţevilor are ca rezultat un  transfer de căldură mai eficient și colaci mai mici şi mai ușori. Ţevi mai subţiri şi mai uşoare pot asigura un transfer de căldură echivalent sau chiar mai mare, sau materialul similar poate să asigure un transfer termic mai eficient.

Cantităţi mai reduse de agent de răcire: un alt avantaj al utilizării ţevilor de cupru este reducerea semnificativă al volumului agentului de răcire în instalaţii.

Durabilitate: ţevile  de cupru livrate în colac cu aripioare de aluminiu (CTAF), respectiv ţevile de cupru cu aripioare de cupru (CTCF) sunt durabile şi sigure. Aceste produse stabilesc standardul pentru rezistenţa la coroziune şi durata lungă da viaţă.

Familiaritate: producătorii de ţevi, fabricanții de echipamente (OEM), inginerii de sisteme mecanice și contractorii HVAC cunosc foarte bine tehnologia CTAF. De-a lungul lanțului valoric, materialele și procesele sunt bine cunoscute.

Ce se înţelege prin transfer de căldură “mai eficace”?

Se poate obţine performanţă similară sau mai bună cu mai puține ţevi. Cu alte cuvinte, poate fi disipată mai multă căldură cu mai puțin material. Mai puţine ţevi, mai multă căldură! Tehnic vorbind, un colac din ţevi cu diametre reduse poate asigura un “coeficient de transfer de căldură” mai mare comparativ cu un colac de ţevi cu diametre mai mari.

Sunt necesare ţevi cu diametre reduse pentru creşterea eficienţei energetice al sistemelor de aer condiţionat?

Nu. Eficienţa energetică al sistemelor poate fi obţinută şi cu ţevi convenţionale (ca ţevile cu diametrul de 3/8 inch), prin utilizarea mai multor ţevi, astfel crescând suprafaţa disponibilă pentru transferul de căldură. Acestea au însă un preț, în sensul creșterii în greutate a materialelor precum și creșterii volumului agentului de răcire. În general, dacă se utilizează ţevi cu diametre mai mari, este nevoie de colaci de dimensiuni mai mari pentru a obține același performanță și eficiență energetică, ceea ce putea fi obţinuă cu sistem mai compact cu ţevi cu diametre mai reduse.

Pagină web, care promovează utilizarea ţevilor economice și ecologice de cupru cu diametru mic, pentru sistemele de aer condiționat și refrigerare