Acvacultură

Acvacultură

Aliajele cuprului în acvacultura marină cresc productivitatea tehnologiei

De ce să alegem ţarcuri din aliaje de cupru?

Datorită rezistenței la coroziunea naturală, proprietății metalurgice și biologice, aliajele de cupru sunt ideale atât pentru împrejmuirile marine de suprafață cât și pentru cele submersibile.

Ţarcurile de acvacultură din aliaj de cupru îmbunătățesc condițiile sanitare, productivitatea și sustenabilitatea operațiunilor crescătorilor de somon, păstrăv, doradă, biban de mare, cobia, etc.

Durată lungă de viaţă şi reciclabil

Plasa din aliaj de cupru durează cinci ani sau mai mult, în funcție de condițiile de utilizare. Cu trecerea timpului pierde puţin din masă și este complet reciclabil. Materialul reciclat este utilizat în producția inițială a plasei din aliaj de cupru, ceea ce reduce și mai mult emisiile de CO2, comparativ cu plasele tradiționale din polimeri. Plasele de înaltă calitate din aliaje de cupru sunt rezistente la coroziune şi sunt compatibile cu ţarcurile utilizate în mod obișnuit în industria acvaculturii marine, permiţând implementarea rapidă în crescătoriile existente.

Exclude prădătorii și previne evadarea

Plasele din aliaj de cupru sunt de o mare rezistenţă, ele nu cedează la atacul prădătorilor şi reduc posibilitatea de evadare a peştilor din crescătorii. Aceste ţarcuri s-au dovedit a fi rezistente şi la furtuni extreme.

Menţine volumul ţarcurilor

Plasa din aliaj de cupru asigură menținerea formei ţarcurilor împotriva valurilor și curenților puternici ale oceanului. Volumele îmbunătățite rezultate previn aglomerarea peștilor şi ajută la menţinerea oxigenării intense, ceea ce creşte productivitatea. Plasa are astfel şi o rezistență mecanică și formabilitate mare, caracteristici esențiale în fabricarea eficientă a structurilor de izolare marine destinate acvaculturii.

Îmbunătăţeşte sănătatea peştilor şi creşte producţia

Plasa din aliaj de cupru inhibă în mod natural formarea depunerilor biologice și limitează costurile, stresul peștilor și neplăcerile cauzate de schimbările plaselor. Creşterea schimbului de apă rezultat și oxigenul dizolvat îmbunătățește sănătatea peștilor și creşte producţia. Costurile pentru hrană pot fi reduse cu 15%. Habitatul pentru paraziți și agenți patogeni care infectează peștii este mult mai mic.

Reducerea necesităţii de întreţinere

Necesitatea de curățare nu este mare și plasele din aliaje de cupru nu trebuie scoase pentru acest procedeu. Acest lucru reduce orele de scafundare și riscurile, precum și costurile totale asociate întreținerii.

Utilizarea în prezent şi aplicaţii viitoare

Tehnologia plaselor din aliaj de cupru există din 1975 cu împrejmuiri mici pentru crescătorii de somon din nord-estul Statelor Unite ale Americii. De atunci, tehnologia alierii a evoluat și plasele sunt acum utilizate cu succes în Japonia, Australia, China, Coreea, Canada, Scoția, Grecia, Mozambic și Chile, oferind soluții productive și sustenabile pentru fermele de pești.

Întrebări frecvente

Care este unghiul minim de montaj la acoperişurile prevăzute cu fâşii din tablă de cupru?

Trei grade.

Cât costă cuştile din aliaje de cupru?

Costul exact al utilizării aliajelor de cupru pentru împrejmuirile din acvacultură depinde de mai mulți factori, ca mărimea ţarcului sau a cuștii, transportul materialelor la locul fabricării şi a cuştii la locul crescătoriei. În general, costul total este compensat de economiile pe termen lung, asociate cu durata de viață mai lungă, scăderea pierderilor de pește, costurile reduse de întreținere, etc.

Ce fel de curăţare necesită cuştile şi ţarcurile din aliaj de cupru?

Plasa din aliaj de cupru inhibă în mod natural formarea depunerilor biologice, îmbunătăţind fluxul de apă și circulația, ajutând menținerea nivelului mai ridicat de oxigen care inhibă creșterea paraziților și agenților patogeni care infectează peștii. Acest fapt reduce necesitatea de adăugare a antibioticelor, produselor chimice anti-vegetative și schimbările costisitoare de plase.

În medie, cuștile din aliaj de cupru trebuie să fie curățate o dată sau de două ori pe an, ceea ce este în mod semnificativ mai puțin ca la cuștile tradiționale, raportat la durata de viaţă a produsului.

Formarea depunerilor bilogice este o problemă majoră în domeniul creşterii peştilor. Elimină aliajele din cupru toate depunerile biologice?

Plasa din aliaj de cupru inhibă în mod natural formarea depunerilor biologice, îmbunătăţind fluxul de apă și circulația, dar nu elimină complet problema. Dacă sunt utilizate în condiții corespunzătoare, aliajele de cupru prezintă foarte puţine depuneri microscopice, și nu prezintă deloc depuneri macroscopice pe durata de viață a produsului, ceea ce înseamnă că plasele trebuie curățate doar o dată sau de două ori pe an.

Pentru ce tipuri de ţarcuri şi cuşti pot fi utilizate aliajele de cupru?

Aliajele de cupru pot fi utilizate pentru modelele actuale de ţarcuri şi cuşti, cât şi pentru modele şi aplicaţii viitoare mai ieftine. În prezent, ele pot înlocui cuştile HDPE rotunde, și cuştile pătrate de oțel cu și fără platforme. Sunt în curs de desfășurare studii cu privire la utilizarea cuştilor Aquapod 3600 și OCAT cu plasă de cupru și cuşca submersibilă Ocean Spar 3000 este în faza de prototip.