Partenereul nostru, cuprul

Partenereul nostru, cuprul

Cuprul deţine un rol crucial în societatea modernă. Este folosit de mai multe persoane din mai multe meserii decât majoritatea oamenilor ar crede.

Menţionăm doar câteva: cuprul ajută designerii să creeze ornamente excepționale pentru a decora casele noastre, permite ceasornicarilor să fabrice ceasuri performante care ne ajută să fim punctuali, permite bucătarilor să ne gătească feluri de mâncare apetisante și ajută asistentele medicale să ne ferească de infecţii.

Cuprul a fost utilizat încă din antichitate și pe măsură ce societatea și tehnologia continuă să progreseze, noi profesii vor beneficia fără îndoială de acest material extrem de versatil.

Dacă doriţi să lucraţi cu cuprul, puteţi deveni

… Arhitect

Bazat pe durabilitatea și eleganța cuprului, se pot crea faţade de aur, care captează soarele și acoperișuri care devin verzi și mai remarcabile cu trecerea timpului. Cuprul poate fi ușor modelat în curbe complexe sau linii drepte și caleidoscopul de culori pe care cuprul și aliajele cuprului le oferă, îl transformă în cel mai complex metal dintre toate.

…Designer

Moda interioarelor se schimbă mereu, dar cuprul va dăinui. Nici un alt metal nu oferă o paletă atât de vastă de culori care să permită mai bine explorarea și exploatarea talentelor artistice. De la opere de artă izbitoare la accesorii surprinzătoare, cuprul nu-şi pierde niciodată strălucirea.

…Om de ştiinţă

Cuprul este un partener pe drumul spre descoperire. Ca unul dintre metalele de tranziție, este extrem de versatil şi deţine mai multe proprietăţi unice care îl fac ideal pentru dezvoltarea unor aplicații noi și crearea de noi soluții. Nu produce scântei, deci se poate lucra cu cuprul în condiții de siguranță, nimic nu va exploda fără voia cuiva.

…Inginer

Complet reciclabil fără pierderea performanțelor, cuprul și energia regenerabilă pot fi privite ca rude în familia sustenabilităţii. Utilizat de sute de ani, cuprul este unul dintre metalele prezentului și o resursă sustenabilă pentru generațiile viitoare.

…Geologist

Este de datoria noastră căutarea unor zăcăminte noi de cupru, de care lumea modernă are nevoie. Nu contează dacă aceste zăcăminte sunt în munții Anzi, pe câmpiile din Mongolia, sau în mare, trebuie să le explorăm, să analizăm probele și să luăm decizii conform cărora minele de mâine vor fi construite.

…Miner

Cuprul poate fi exploatat din subteran și din cariere imense deschise. Se pot folosi explozibili pentru a elibera minereul, se lucrează cu lopeți care pot ridica 80 de tone într-o cupă și camioane de acționare cu roți de 4 metri diametru, care transportă 300 de tone de minereu.

…Orfevru

În timp ce cuprul este un metal extrem de durabil, este şi foarte maleabil și lucrabil când este fierbinte. Poate fi îndoit, întins, rulat și modelat la orice formă cerută de client. Cuprul vechi -recuperat din obiecte ajunse la sfârșitul ciclului de viață-, poate fi reciclat fără afectarea calităţii produselor finale.

…Metalurgist

Prin amestecarea și potrivirea cu alte metale, se pot exploata capacitățile tehnice ale cuprului într-o gamă largă de produse. Cele mai comune aliaje -bronzul, alama și cupru-nichelul- permit soluții inovatoare și asigură resurse eficiente pentru multe industrii care-l utilizează.

…Tinichigiu

Pentru ei, doar cerul este limita, de când se utilizează cupru pentru acoperişuri decorative şi faţade, care durează zeci de ani, chiar secole. Cuprul îşi va schimba culoarea peste sute de anotimpuri, dar acoperişurile din cupru vor rămâne la fel ca în ziua în care au fost construite.

…Instalator

Instalatorul ne asigură că țevile și fitingurile care transportă apa și gazul în casele și birourile noastre sunt îmbinate în condiții de siguranță și sunt etanşe. Chiar dacă țevile de cupru sunt disponibile într-o varietate de dimensiuni, precum şi nenumărate fitinguri, robinete și supape, unul dintre principalele avantaje ale unei instalații de cupru este că standardele industriei permit îmbinarea produselor oricărui furnizor. Acest lucru este foarte important la efectuarea unor lucrări de renovare și reparații.

Tehnicile tradiționale de sudură şi brazare sunt încă utilizate, și pot fi utilizate tehnologii noi, ca pressfitingul mecanic, în locurile unde utilizarea flacării nu este permisă.

…Electrician

Datorită conductivității excelente ale cuprului, în această profesie se foloseşte cuprul mai mult decât în oricare alta. Cuprul întărește siguranța instalațiilor electrice, reduce pierderile de energie, îmbunătățește eficiența energetică și reduce costul pe durata de viață a componentelor electrice. Oriunde se găseşte energie electrică, indiferent de cantitate, veți găsi cupru.

…Instalator HVAC

Se consideră că sistemele din ţevi de cupru pentru încălzire şi răcire sunt cele mai bune. Sunt fiabile, durabile și ușor de îmbinat şi îndoit. Cu ajutorul cuprului se pot utiliza cele mai mici și mai economice dimensiuni de ţevi, care necesită puțin spațiu pentru instalare. Fie că este vorba de încălzire într-o zi de iarnă, ​​sau de răcire în mijlocul verii, conductivitatea termică al cuprului oferă răspunsul.

… Dezvoltator de reţea

În prezent, societatea modernă cere ca datele să ajungă la oameni și organizații în milisecunde. Cablurile submarine cu diametru mare din cupru transferă semnalele între continente, în timp ce fire mici de cupru transmit electricitate și date pentru utilizatorii individuali. Chiar și comunicațiile fără fir necesită cabluri de cupru în turnuri și stații de releu.

 …Asistentă medicală

Agenţi patogeni periculoşi, ca MRSA, nu au nicio şansă pe suprafețele tactile care deţin proprietăţile antimicrobiene inerente ale cuprului. Contaminarea de pe mânerele din cupru ale ușilor, de pe robinete și mânerele paturilor s-a dovedit a fi redusă cu mai mult de 90% faţă de echivalentele lor non-cupru, fapt ce ajută la reducerea transferului de germeni între oameni în spitale și centre de asistență medicală. Putem conta pe cupru ca partener de încredere în reducerea riscului pacienţilor de a dobândi o infecţie asociată asistenţei medicale.

…Medic

Un medic nu se bazează pe calităţile estetice sau conductivitatea cuprului, ci pe rolul său ca un oligoelement esențial, care ține organismele sănătose. Toţi avem nevoie de cupru ca sângele nostru să poată transporta oxigenul. Cuprul, ajută dezvoltarea corespunzătoare a fătului, îmbunătăţeşte rezistenţa osoasă și maturarea celulelor sanguine roșii și albe, ajută la dezvoltarea creierului, etc. O dietă sănătoasă asigură 1 mg de cupru, de care un adult are nevoie în fiecare zi.

…Bucătar

Bucătarii folosesc oale, dar bucătarii de clasă mondială folosesc tigăi din cupru. Cuprul permite o încălzire uniformă la baza tigăii, asigurând astfel controlul temperaturii conținutului (ceea ce nu este valabil şi pentru temperamentul bucătarului).

…Acvicultor

Departe de cele mai recente amenințări cibernetice, notoriul vierme Toredo atacă partea inferioară a bărcilor de secole. Dar numai până când a ajuns față în față cu aliajele de cupru-nichel, care sunt folosite pentru protejarea navelor, a platformelor petroliere și gaziere marine și a unităților de desalinizare. Recenta introducere al ţarcurilor din aliaj de cupru asigură o dezvoltare sănătoasă peștilor, reduce necesitatea antibioticelor şi reduce dramatic costurile de întreținere.

…Bijutier

Crearea unor obiecte decorative personale, oferind modele complicate și forme sofisticate, a înflorit pe parcursul a mii de ani, dar pentru noi -la fel ca și strămoșilor noştri – cuprul rămâne materialul preferat.

Este ușor de prelucrat și împreună cu aliajele sale, poate fi modelat în inele artizanale colorate frumos, în pandantive şi brăţări. Care este principala diferență dintre aurul pur de 24 carate și obiectele din aur de 18 carate pe care le putem achiziționa? Răspunsul este: cuprul!

…Ceasornicar

Alama și bronzul staniu l-au ajutat pe John Harrison să rezolve problema longitudinii în secolul al 18-lea și cuprul este încă implicat în definirea timpului în jurul Pământului şi în prezent. Folosit pentru obiecte de măsurare a timpului -de la cronometre marine iconice până la ceasuri de mână personale – permeabilitatea magnetică scăzută al cuprului asigură precizie. Trebuie însă lucrat încă la felul în care cuprul ar garanta ca oamenii să ajungă în timp unde trebuie.

 …Comerciant

Cupru şi-a câştigat porecla de „doctor în economie”, în arena tranzacționărilor financiare. La fel cum cuprul este esențial pentru sănătate, se află şi în centrul economiei, deoarece cuprul este adesea considerat a fi un barometru precis al creșterii economice. Se ştie că atunci când cererea de cupru fluctuează, economia este în ascensiune sau începe o perioadă  mai anevoioasă.

…Fabricant de instrumente muzicale

Nu s-ar fi născut stilul bebop, şi muzica lui Charlie Parker nu ar fi devenit atât de legendară, fără saxofonul său din alamă. Trompetele, saxofoanele și alte instrumente muzicale din alamă au forme complexe și curbe complicate. Maleabilitatea excelentă a cuprului ajută muzicienii să producă aceste sunete uluitoare, virtuoase.

I work with copper. I am …

V-aţi gândit vreodată să Vă faceţi o carieră în industria cuprului?

Industria europeană al cuprului angajează aproximativ 50.000 de oameni în mod direct și susține locurile de muncă a milioane de oameni, prin livrarea de produse-cheie pentru o gamă largă de afaceri și servicii.

Dacă Vă regăsiţi printre profesioniștii enumeraţi în coloana din dreapta, cel mai probabil lucraţi cu cuprul. Căutaţi printre companiile noastre membre și descoperiţi pe site-urile lor, locurile de muncă disponibile în cadrul industriei cuprului.