European Copper Institute

Educaţie şi cariere

 

Știați că focurile de artificii emană culori diferite în funcție de ingrediente și cuprul este responsabil pentru culoarea albastră? Prin utilizarea unor produse chimice și al diferitelor metale măcinate în particule minuscule, pot fi create tot felul de culori la fabricarea focurilor de artificii. Când explodează focurile de artificii, particulele de metal încep să se oxideze, creând căldura necesară pentru a stimula particulele de metal, astfel încât să poată emite lumină şi culoare.

Doriți să aflați mai multe? Bine aţi venit pe paginile noastre educative!

Resurse educaţionale

În colecţia noastră de resurse, destinate elevilor (11-18 ani), profesorilor și tuturor persoanelor interesate de cupru, puteți afla despre biologia, chimia și fizica cuprului și puteţi descoperi, de ce cuprul este atât de important în societatea modernă -atât în ceea ce privește industria- infrastructura, automobilele cât și dpdv al multor profesii.

Institutul European al Cuprului asigură cele mai multe dintre materialele sale în format electronic, care poate fi descărcat. Copiile în format electronic, ale unor publicații pot fi comandate folosind aplicaţia “Coș de cumpărături”.

În plus, acei studenți care doresc să aparţină unei industrii sustenabile și ecologice, pot afla mai multe despre cariere legate de industria cuprului în pagina noastră de Cariere.

Știați că cuprul a fost folosit deja cu 9000 ani î.Hr.? În această secțiune puteţi afla lucruri noi despre cupru, pe care apoi le puteţi împărtăşi cu prietenii dv.

Cuprul este folosit de mai multe persoane, din mai multe meserii decât majoritatea oamenilor ar crede. În această secţiune puteţi afla cât de multe profesii utilizează cuprul.

În această secţiune puteţi afla 30 de date despre metalul pe care romanii l-au numit “aes cyprium”, iar mai târziu “cuprum”.