Bibliotecă resurse

Cuprul…

Cuprul este materialul determinant al civilizaţiei umane. Este esenţial vieţii moderne, transportă energie electrică şi apă curată în căminele noastre şi contribuie în mod semnificativ la dezvoltarea sustenabilă. Mai mult decât atât, pentru viaţa umană este indispensabil.

Descarcă document

Cuprul în arhitectură

Prezentare pentru arhitecţi despre caracteristicile şi utilizarea cuprului

Descarcă document

Cum trebuie să fie o instalaţie de calitate?

O instalaţie de calitate trebuie să fie din CUPRU! Cuprul este cel mai indicat material pentru executarea sistemelor de instalaţii de apă rece, apă caldă menajeră, recirculaţie, încălzire centrală, răcire, aer comprimat şi gaze.

Descarcă document

Ghid de execuţie a instalaţiilor din ţevi de cupru

Ghidul de execuţie a instalaţiilor din ţevi de cupru vine în ajutorul instalatorilor la executarea sistemelor de instalaţii sanitare, instalaţii de încălzire centrală, instalaţii de alimentare cu gaze naturale, instalaţii de alimentare cu combustibil lichid, instalaţii de aer comprimat, etc.

Descarcă document

Ghid de proiectare a instalaţiilor din ţevi de cupru

Ghidul de proiectare a instalaţiilor din ţevi de cupru vine în ajutorul proiectanţilor la dimensionarea sistemelor de instalaţii sanitare, instalaţii de încălzire centrală, instalaţii de alimentare cu gaze naturale, instalaţii de alimentare cu combustibil lichid, instalaţii de aer comprimat, etc.

Descarcă document

Gütegemeinschaft Kupferrohr e.V

Acum disponibil şi în România: Ţevi din cupru, fitinguri şi materiale de instalaţii asigurate calitativ prin marca de calitate “Gütegemeinschaft”

Descarcă document

Reducerea riscului de infecţii în spitale

Importanţa cuprului antimicrobian ca material al suprafeţelor des atinse Traducerea în limba română a publicaţiei nr. 196 al CDA UK 2012. În zilele noastre există deja studii de laborator şi studii clinice aprofundate, care dovedesc avantajele înlocuirii cu cupru antimicrobian al echipamentelor şi accesoriilor atinse des din instituţiile de sănătate, ele diminuând încărcarea biologică şi prin urmare, reducând riscul de transmitere a infecţiilor.

Descarcă document

Sistemele de apă caldă menajeră şi calitatea apei potabile

Sistemele de apă caldă menajeră şi calitatea apei potabile: proprietăţile antibacteriene ale cuprului. Deja din timpuri străvechi acest metal roşu a fost utilizat datorită proprietăţilor igienice, în special pentru tratarea infecţiilor şi prevenirea bolilor. Astăzi studiile ştiinţifice susţin aceste proprietăţi avantajoase ale cuprului, mai ales atunci când el intră în contact cu apa potabilă.

Descarcă document

Instalarea profesională a ţevilor din cupru

Instalarea profesională a ţevilor din cupru

Descarcă document

Întrebări frecvente despre cuprul antimicrobian

Ediţia în limba română a publicaţiei nr. 201 al CDA UK 2012. Omul a exploatat proprietăţile naturale antimicrobiene ale cuprului de la începuturile civilizaţiei. A fost demonstrat foarte clar prin numeroase studii ştiinţifice desfăşurate de-a lungul mai multor decenii, că cuprul elimină cele mai multe specii de bacterii, ciuperci şi virusuri

Descarcă document