Bibliotecă resurse

Reducerea riscului de infecţii în spitale

Importanţa cuprului antimicrobian ca material al suprafeţelor des atinse Traducerea în limba română a publicaţiei nr. 196 al CDA UK 2012. În zilele noastre există deja studii de laborator şi studii clinice aprofundate, care dovedesc avantajele înlocuirii cu cupru antimicrobian al echipamentelor şi accesoriilor atinse des din instituţiile de sănătate, ele diminuând încărcarea biologică şi prin urmare, reducând riscul de transmitere a infecţiilor.

Descarcă document

Sistemele de apă caldă menajeră şi calitatea apei potabile

Sistemele de apă caldă menajeră şi calitatea apei potabile: proprietăţile antibacteriene ale cuprului. Deja din timpuri străvechi acest metal roşu a fost utilizat datorită proprietăţilor igienice, în special pentru tratarea infecţiilor şi prevenirea bolilor. Astăzi studiile ştiinţifice susţin aceste proprietăţi avantajoase ale cuprului, mai ales atunci când el intră în contact cu apa potabilă.

Descarcă document

Unde se utilizează cupru în maşini şi camioane?

Un sistem de fascicul de cabluri din cupru de mare puritate poartă curentul de la baterie de-a lungul vehiculului spre echipamente, cum ar fi farurile, închiderea centralizată, computerele de bord și sistemele de navigație prin satelit. Motoarele electrice, care sunt bobinate cu sârmă de înaltă conductivitate, sunt utilizate la fel în multe vehicule. O maşină de mărime medie conţine aproximativ 1 km de sârmă.

Poate fi îndoită ţeava de cupru placată cu crom?

Da, cu grijă și cu procedura corectă.

Pot fi utilizate aliaje de lipit cu plumb la instalaţiile de apă?

Nu.

Sunt permise reparațiile prin sudură la Forjări Clasa 1 și Clasa 2 produse la Standard de Apărare 02-879 Partea 2?

Repararea defectelor prin sudură nu este permisă la forjările de Clasa 1 și Clasa 2.

Sunt mondele de 1, 2 şi 5 eurocenţi din cupru pur?

Nu, sunt din oţel acoperit cu un strat subţire de cupru.

Poate fi prevenită patinarea cuprului?

Aplicarea unui lac nu este recomandată, mai ales dacă este vorba de suprafeţe mari. Lacurile necesită întreţinere regulată pe durata de viaţă a acoperişului.

Pot fi utilizate aliajele de cupru în arhitectură?

Da, aliajele din alamă şi bronz sunt disponibile.

Pentru ce tipuri de ţarcuri şi cuşti pot fi utilizate aliajele de cupru?

Aliajele de cupru pot fi utilizate pentru modelele actuale de ţarcuri şi cuşti, cât şi pentru modele şi aplicaţii viitoare mai ieftine. În prezent, ele pot înlocui cuştile HDPE rotunde, și cuştile pătrate de oțel cu și fără platforme. Sunt în curs de desfășurare studii cu privire la utilizarea cuştilor Aquapod 3600 și OCAT cu plasă de cupru și cuşca submersibilă Ocean Spar 3000 este în faza de prototip.

Sunt necesare ţevi cu diametre reduse pentru creşterea eficienţei energetice al sistemelor de aer condiţionat?

Nu. Eficienţa energetică al sistemelor poate fi obţinută şi cu ţevi convenţionale (ca ţevile cu diametrul de 3/8 inch), prin utilizarea mai multor ţevi, astfel crescând suprafaţa disponibilă pentru transferul de căldură. Acestea au însă un preț, în sensul creșterii în greutate a materialelor precum și creșterii volumului agentului de răcire. În general, dacă se utilizează ţevi cu diametre mai mari, este nevoie de colaci de dimensiuni mai mari pentru a obține același performanță și eficiență energetică, ceea ce putea fi obţinuă cu sistem mai compact cu ţevi cu diametre mai reduse.