Ciclul de viaţă

Ciclul de viaţă

Evaluarea ciclului de viață pentru produsele din cupru

Îmbunătățirea performanței de mediu a produselor, împreună cu îmbunătățirea sustenabilităţii pe tot parcursul lanțului de aprovizionare, a câștigat în mod semnificativ în importanță în ultimii ani, atât pentru consumatori cât și pentru industrii.

În paralel, inițiativele UE, cum ar fi „Planul de acțiune privind consumul și producția sustenabilă” promovează eficientizarea resurselor și comercializarea mai multor produse ecologice.

Industria cuprului este în fruntea industriilor care s-au angajat în a reduce impactul operațiunilor sale asupra mediului. Astăzi, o treime din consumul de energie din procesul de fabricație al cuprului din Europa modernă este folosită pentru a lua măsuri de protejare a mediului.

Răspunzând cererii utilizatorilor finali și a autorităților de reglementare, împreună cu obiectivele de dezvoltare sustenabilă ale industriei, industria cuprului a efectuat evaluări detaliate ale ciclului de viață (LCA), cu privire la producția cuprului și al produselor semi-finite importante din cupru (ţeavă, sârmă și foaie).

Diagrama următoare arată rezultatele LCA (potențialul încălzirii globale – GWP), în funcție de sursele de impact:

Cele direct controlabile la locul de producție UE (albastru)

Indirecte, ca rezultat al amestecului local de energie primară (galben)

Alte emisii indirecte care apar spre sfârşitul lanțul valoric (portocaliu)